masseria
Masseria Li Veli


In het zuiden van Italië, ‘in de hak van de laars’, ligt het wijnhuis Masseria Li Veli in de regio Puglia. Primitivo en negroamaro zijn de twee bekendste druivenrassen van de regio, die zich erg thuis voelen in dit klimaat met warme zomers en milde winters.

Masseria Li Veli werd gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het gerenoveerde wijnbedrijf van de familie Falvo. Een van hun projecten bestaat uit het terugbrengen van authentieke druivenrassen op het internationale toneel. Een voorbeeld hiervan is de susumaniello

fiano

FIANO TORREMOSSA SALENTO 2020
Van €14,95 voor € 11,95 

Deze wijn is vernoemd naar het landgoed Torremossa in de buurt van Masseria Li Veli. De wijn is gemaakt van de Fiano-druif en heeft een mooi aromatisch karakter. De frisse aanzet en aroma’s van tropisch fruit maken het een plezierige wijn

primonero

PRIMONERO NEGROAMARO SALENTO 2019
Van € 12,95 voor € 10,95 

De wijn Primonero staat voor de regio Puglia, gemaakt van het typische druivenras negroamaro. De naam van de druif verwijst naar de donkere kleur van de wijn. In de neus geuren van bloemen, die zich vermengen met zwoele geuren van rijp rood fruit.

fiano
ORION PRIMITIVO 2019
Van €14,95 voor € 11,95

Orion is een Griekse naam, die verwijst naar een weg vlakbij het wijnhuis. Dit is een Primitivo in pure vorm: zwoel, plezierig en met een aanhoudende afdronk. De intense aroma’s van zwart fruit en kruidigheid maken het een allemansvriend.

fiano

GARRISA SUSUMANIELLO SALENTO 2019
Van €14,95 voor € 11,95 

Susumaniello, wat ‘kleine ezel’ betekent, staat vooral aangeplant in de Puglia-regio. Het is een vrij onbekende druif, maar daarom niet minder geliefd. In de neus aroma’s van rode vruchten en een vleugje vanille. Zacht van smaak met een elegante afdronk.