
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Een heerlijk complexe smaak met tonen van citroen en perzik. Een elegante wijn die zijn mannetje staat. |
Korte omschrijving: | Een elegante, complexe en fruitige wijn die zijn mannetje staat. Serveer bij kruidige en Aziatische gerechten. |
Serveer suggesties: | Een heerlijke begeleider van kruidige en Aziatische gerechten. |
Serveer temperatuur: | 8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 2 JAAR |
| |
Wijngaard | |
Druif: | 100% viognier |
Oppervlakte wijngaard: | 5 ha. |
Bodem samenstelling: | kalkachtige kleibodem |
Opbrengst per ha.: | 40 hl. |
Organic met certificaat: | |
| |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | In 1859 vertrekt Koos de Wet na een knallende ruzie uit Stellenbosch. In zijn kielzog de verloofde van zijn broer. Juist, deze verloofde was de aanleiding van de familieruzie, want Koos en zij waren heimelijk verliefd geworden. Het lukte Koos om in het vruchtbare maar droge Klein Karoo de basis te leggen voor het huidige Excelsior Estate. Het water uit de nabij gelegen Breede Rivier kwam goed van pas. Hierdoor wist men Robertson om te toveren tot een bloeiende vallei. De leden van de familie De Wet zijn de directe nazaten van Jacobus de Wet, de eerste wijnmaker van Zuid-Afrika. |